U slučaju kiše večernji program Rezova seli u Gradsku knjižnicu i čitaonicu

9. Đakovački rezovi održavaju se od 28. do 30. lipnja 2018. godine u Đakovu, na gradskom Korzu. Pokrovitelji manifestacije su Hrvatski audiovizualni centar, Grad Đakovo i Strnad obrt. Medijski pokrovitelj Rezova je portal Drum.hr.

U okviru Rezova održava se 15. Međunarodni Etno film festival Srce Slavonije, a pred selekcijskom ekipom je bio velik i zahtjevan posao i od 212 pristigla filma izabrano je 18 filmova za službenu konkurenciju.

Izabrani filmovi biti će prikazani u 6. festivalskih projekcija na gradskom korzu i u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Osim Zlatnog srca Slavonije, biti će izabrano i Srebrno i Brončano srce Slavonije, a taj posao pripao je ovogodišnjem festivalskom žiriju u sastavu: filmski redatelji Hrvoje Hribar i Zvonimir Jurić i filmski autor Damir Tomić.

Rezovi počinju nastupom sjajnih Đakovčanki i filmom ukrajinskog redatelja Sergeja Loznice In the Fog. Prezentacija je to filmskog stvaralaštva ovogodišnje zemlje partnera, Ukrajine.

Sergej Loznica, rođen 1964. godine, odrastao je u Kijevu. Godine 1987. diplomirao je primijenjenu matematiku na Politehničkom fakultetu u Kijevu. Od 1996. godine snima dokumentarne filmove, a osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada i festivalskih priznanja. Autor je filmova In the Fog (2012, Nagrada FIRPESCI u Cannesu), My Joy (2010) i Blockage (2005). Godine 2013. osnovao je tvrtku za filmsku produkciju i distribuciju Atoms & Void.

Za kraj večeri očekuje Vas sjajna jazz svirka Vjekoslav Miling Tria.

U SLUČAJU KIŠE VEČERNJI PROGRAM SELI U PROSTOR GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE ĐAKOVO.

Vidimo se na 9. ĐAKOVAČKIM REZOVIMA.

Leave a Reply