U OŠ Vladimir Nazor održane su filmske radionice za učenike viših razreda u organizaciji VK Mursa, Zajednice tehničke kulture grada Đakova i Đakovačkih rezova

U osnovnoj školi Vladimira Nazora u Đakovu 6. i 7. lipnja održane su besplatne filmske radionice za učenike viših razreda u organizaciji Zajednice tehničke kulture grada Đakova i Đakovačkih rezova.

U ponedjeljak 6. lipnja osim radionica, u školi domaćinu otvorena je izložba strip tabli renomiranih strip autora Matakovića i Zimonića. Otvaranju su osim učenika i nastavnica, prisustvovali dogradonačelnik Grada Đakova Mirko Ćurić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Đakova Josip Matkov te ispred škole domaćina i kao predstavnik DPTK Slavonija prof. Sanja Vidović. Izložbu je otvorila Nataša Dorić kao predstavnik platforme EDIT Comics i Video kluba Mursa, a Sanja Bježančević kao predstavnik Đakovačkih rezova, pozvala je sve zainteresirane da u četvrtak, 23. lipnja prije večernje projekcije festivalskog programa Međunarodnog Etno film festivala Srce Slavonije, prisustvuju premijernom prikazivanju reportažnog i animiranog uratka koji su nastali na ovoj radionici.

Dvodnevnu radionicu TV reportaže vodio je član udruge RARE iz Vinkovaca, Filip Meštrović. Radionicu animiranog filma vodila je Nataša Dorić, voditeljica sekcije Animiranog filma Video kluba Mursa.

Platforma se provodi uz potporu Zaklade Kultura Nova. Od 2014. godine Video klub Mursa je član platforme EDIT COMICS koja se ove godine provodi u 11 županija. Program je baziran na kombinaciji edukativnih filmskih radionica namjenjenih učenicima viših razreda osnovnih škola, cilj je edukacija djece i mladih o medijskoj kulturi, a ponajviše o filmu, kroz intenzivne i dinamične radionice animiranog filma i osnovnih filmskih vještina, u suradnji s ostalim udrugama, školama, institucijama.

Ove godine su se radionice održale u Đakovu, u suradnji sa ZTK grada Đakova.

Uz Zajednicu, realizaciji radionica priključile su se udruga Đakovački rezovi (koja je organizator istoimene manifestacije), OŠ Vladimira Nazora i DPTK Slavonija.

Dosadašnje uratke, kao i aktivnosti platforme, možete pogledati na www.facebook.com/EDITComics

 

Leave a Reply