Predstavljanje žirija 13. EFF Srce Slavonije

U natjecateljskom programu 13. Međunarodnog Etno film festivala Srce Slavonije, koji se održava u okviru 7. Đakovačkih rezova, naći će se 20 filmskih naslova od kojih će jedan biti proglašen Zlatnim srcem Slavonije.

Izabrani filmovi biti će prikazani u 7. festivalskih projekcija, 23. i 24. lipnja, na gradskom Korzu u Đakovu, a ulaz na sve projekcije je besplatan. Raspored projekcija pogledajte OVDJE. Na 13. EFF Srce Slavonije pristiglo je ukupno 154 filma iz 51 zemlje svijeta.

Osim Zlatnog srca Slavonije, biti će izabrano i  Srebrno i Brončano srce Slavonije, a taj posao pripao je ovogodišnjem festivalskom žiriju u sastavu: predsjednik žirija Boško Picula, politolog i filmski kritičar te članovi Tea Romić, novinarka i Damir Tomić, filmski autor.

BOŠKO PICULA PhotoBoško Picula, (1973., Šibenik) politolog i filmski kritičar. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu studirao je politologiju i novinarstvo. Dobitnik je Rektorove nagrade. Nakon diplome na matičnom je Fakultetu magistrirao međunarodne odnose i doktorirao komparativnu politiku. Radi kao viši predavač na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu, među ostalim i na kolegiju Politika kroz umjetnost. Suradnik je Fakulteta političkih znanosti i Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autor je više znanstvenih, stručnih i umjetničkih radova. Tijekom studija počeo je objavljivati u filmskom magazinu Hollywood. Filmske kritike objavljivao je i u Vijencu, Total Filmu, Globusu, Hrvatskom filmskom ljetopisu te na web stranici film.hr. Koautor je emisije o filmu Café cinéma i emisije o filmu za djecu i mlade Kokice na Hrvatskoj televiziji. Kao filmski kritičar surađuje s Hrvatskom televizijom (emisije Dobro jutro: Kultura i Posebni dodaci) i Hrvatskim radijom (emisije Licem u lice i Pod reflektorima). Na Hrvatskoj radioteleviziji vodi specijaliziranu emisiju o animiranom filmu Animatik. Režirao je videospot za pjesmu Daleko skupine Batida, nominiranog za glazbenu klupsku nagradu Zlatna koogla. Sudjelovao je u selekcijskim povjerenstvima i ocjenjivačkim sudovima više hrvatskih i inozemnih filmskih revija i manifestacija (Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u Karlovcu, VAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih u Varaždinu, Visegrad Animation Forum u Trebonu, Animafest – Svjetski festival animiranog filma u Zagrebu), a kao urednik festivalskih publikacija radio je za zagrebački Animafest, Pulski filmski festival i One Take Film Festival u Zagrebu. Član je Hrvatskog politološkog društva, Hrvatskog novinarskog društva, Hrvatskog društva filmskih kritičara i Državnog povjerenstva za Natjecanje u debati te američkih udruženja političkih znanosti MPSA i NPSA.

tea romicTea Romić rođena je u Dubrovniku, a živi u Zagrebu gdje je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti. Politička je novinarka Večernjeg lista od 2004. godine, no povremeno prati i kulturu, posebice Dubrovačke ljetne igre u svom rodnom gradu. Godinama je kao članica Folklornog ansambla Linđo radila na promociji hrvatske folklorne baštine.

 

damir_tomic_fotoDamir Tomić rođen je 22. 03. 1970. godine u Berlinu. Doktor je Informacijskih znanosti. Fotografijom i filmom bavi se dugi niz godina i do sada je napravio više od 50 filmova različitih žanrova. Damir Tomić nositelj je brojnih nagrada i priznanja. Sudjelovao je na salonima fotografije u Vinkovcima i Osijeku. Dobio je nekoliko nagrada na državnim revijama filma i videa te je sudjelovao u službenom programu i na prestižnim Danima Hrvatskog Filma s nekoliko filmova. Kao samostalni autor na međunarodnoj reviji jednominutnog filma 2003. godine u konkurenciji autora iz 46 zemalja osvojio je Prvu nagradu međunarodnog ocjenjivačkog suda. Nositelj je i godišnje nagrade Županije Osječko-baranjske za 2003. godinu i to za izniman doprinos na području tehničke kulture kao autor nagrađenih filmova te kao mentor nagrađenih učenika na području filma.

Leave a Reply