Predstava “Vesela avlija” Branka Mihaljevića na Đakovačkim rezovima

Dječje kazalište Branka Mihaljevića obnovom Vesele avlije zaključuje trilogiju kojom obilježava 10 godina otkako nas je napustio Branko Mihaljević. Predstava Vesela avlija samo za naše najmlađe posjetitelje gostuje na 7. Đakovačkim rezovima u četvrtak 23. lipnja u 10 sati na gradskom Korzu. 

Ovaj mjuzikl za djecu uspješno je praizveden 29. travnja 1980. godine i od tada je nekoliko puta vrlo uspješno obnavljan. Svoj veliki uspjeh i dugovječnost predstave duguje i glazbi Branka Mihaljevića koju izvodi veliki tamburaški orkestar HRT-a pod ravnateljem Siniše Leopolda, a zatim i priči punoj doskočica, pošalica i narodnih umotvorina pisanoj slavonskom ikavicom, te izvrsnoj režijskoj zamisli Ivana Baloga donoseći na scenu nešto (za te godine) posve neuobičajeno – mjuzikl za djecu i to na ikavici.

Mihaljević je u Veseloj avliji najmlađima ponudio izvorni (i obrađeni) slavonski folklor, melodije u duhu slavonske narodne glazbe i kolaž pričicu o događanjima u veseloj avliji čiji su stanovnici – domaće životinje. Priču Vesele avlije režirao je Ivan Balog, a po njegovim zamislima za ovu prigodu obnovila je naša Lidija Helajz.

Scena i lutke Branko Stojaković

U veseloj avliji divane (razgovaraju):

Pijetao Lidija Helajz
Mačak Đorđe Dukić
Gica, Zeko Areta Ćurković
Rumenka Inga Šarić
Lisica Aleksandra Colnarić
Riđan, Bundaš Mirel Huskić
Vatrogasci Mirel Huskić, Đorđe Dukić, Aleksandra Colnarić, Inga Šarić
Patke i kokoši Aleksandra Colnarić, Inga Šarić, Areta Ćurković

vesela avlija 1

vesela avlija 2

vesela avlija 4

Leave a Reply