Podržite međunarodni projekt KineDok: Sedam europskih filmskih organizacija i odlični filmovi na đakovačkom Korzu

KineDok je zajednički projekt sedam europskih država za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. U svom drugom izdanju, KineDok vam donosi 14 dugometražnih i 2 kratkometražna dokumentarca iz sedam europskih zemalja koje možete pogledati na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije – od kafića i klubova, preko domova kulture i galerija, do prostora koji se kreativnošću lokalnih promotora pretvaraju u improvizirana kina i proizvode dinamičnu atmosferu.

Tijekom cijele godine tako na 20-ak „nestandardnih“ lokacija gledamo festivalske miljenike publike i kritike te dokumentarne uspješnice Hrvatske, Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Norveške dokumentarne scene.

Cilj KineDoka, zapravo je vrlo jednostavan – zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, izmjestiti ovu sve popularniju filmsku formu iz standardnog kino okruženja, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama.

U Đakovu filmove možete gledati do kraja godine u terminima koje ćemo objaviti uskoro. Pozivamo Vas da zajedno s nama pogledate film na velikom ekranu, uz piće i prijatelje, upoznate autore i porazgovarate s njima te budete dio ovog zanimljivog projekta.

Leave a Reply