Otvoreni su 10. Đakovački rezovi

Sinoć su na gradskom korzu projekcijama 16. EFF Srce Slavonije službeno otvoreni 10. Đakovački rezovi. Prisutnima se ispred organizatora obratila predsjednica Đakovačkih rezova Sanja Bježančević koja je zahvalila svima koji su posljednjih deset godina stvarali Đakovačke rezovi i bili njihov dio. Posebna zahvala upućena je Hrvatskom audiovizualnom centru i Gradu Đakovu bez kojih, kako navodi Bježančević, ne bi ni bilo Đakovačkih rezova. Zahvala je upućena i suorganizatorima Gradskoj zajednici tehničke kulture grada Đakova, Foto-kino klubu Đakovo te Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Manifestaciju je otvorio dogradonačelnik Robert Francem.

Nakon službenog otvorenja festivala posjetitelji su imali priliku pogledati tri sjajna filma. Prvi je domaći film Zdenka Jurilja Sestre, potom belgijski film Où Creuser (Where to Dig) Sache Ferbus te brazilski film Osmildo Pedra Daldegan.

Rezovi se nastavljaju u četvrtak 28. lipnja jutarnjim projekcijama u 10 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo, a održavaju se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Đakova i Strnad obrta.

Foto: Silvija Butković

Leave a Reply