Fluentes zatvara 8. Đakovačke rezove

Đakovački rezovi nastavljaju se danas (23. lipnja) projekcijama 14. EFF Srce Slavonije i radionicom animacije za najmlađe.

Dnevne projekcije očekuju Vas u 10 i 17 sati u prostoru caffe bara My Place, a večernja u 21 sat na đakovačkom korzu gdje će biti proglašeni i pobjednici festivala i dodjeljene nagrade. Za sam kraj, na istoj lokaciji, ostaje jedna glazbena poslastica za koju će se pobrinuti jedan od omiljenih domaćih bendova, odlični Fluentes.

Fluidni u izričaju i pristupačni i iskreni u izvedbi – bend Fluentes lokalnoj se sceni predstavio pjesmom Kad podigneš zid. Pod okriljem izdavačke kuće Menart nižu se singlovi, a u veljači 2015. godine izlazi suradnja s Jelenom Radan – pjesma Pođi na put koja osvaja mnoge fanove. Lirična posveta našim ljudima izvan Hrvatske zaradila je nagradu Music Pub Zlatka Turkalja za pjesmu godine, a petorka priznaje da su sada i sami, prvim autorskim albumom koji izlazi u lipnju 2017., spremni za migraciju na ostatak hrvatske scene – i šire. Obradom evergreena “Plavuša” Krunoslava Kiće Slabinca interes se pokazao obostranim. Kako to obično biva bend je prošao nekoliko bitnijih izmjena svoje postave, no u aktualnoj čvrsto stoje Goran Bošković (vokal, gitara), Andrej Car (gitara), Matija Nikolin (bas gitara), Tomislav Hajduković (bubanj), Davor Dedić (klavijature).

Leave a Reply