Filmske radionice Platforme EDIT COMICS u OŠ V. Nazor u Đakovu uz suradnju s VK Mursa i Zajednicom tehničke kulture grada Đakova

U ponedjeljak i utorak, 6. i 7. lipnja u vremenu od 10 do 13 sati u OŠ Vladimira Nazora u Đakovu održati će se besplatne radionice namijenjene učenicima viših razreda osnovne škole, te zainteresiranim nastavnicima koji bi željeli pokrenuti filmske družine u svojim školama. Osim radionica, u ponedjeljak 6. lipnja u 13 sati će se otvoriti i izložba strip tabli renomiranih strip autora Matakovića i Zimonića.

Organizatori ovih radionica i izložbe su Zajednica tehničke kulture grada Đakova, VK Mursa i naši Đakovački rezovi.

Video klub Mursa član je platforme EDIT COMICS od 2014. godine. Platforma je to koja se ove godine provodi u 11 županija. Program je baziran na kombinaciji edukativnih filmskih radionica namijenjenih učenicima viših razreda osnovnih škola, a provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova. Cilj je edukacija djece i mladih o medijskoj kulturi, a ponajviše o filmu, i to kroz intenzivne i dinamične radionice animiranog filma i osnovnih filmskih vještina, u suradnji s ostalim udrugama, školama, institucijama.

Radionicu animiranog filma voditi će naša draga Nataša Dorić, voditeljica sekcije Animiranog filma Video kluba Mursa, koja ima bogato iskustvo u izradi animiranih filmova te u radu s djecom i mladima. Video klub Mursa osnovan je 1973 godine aod 2007. postoji Sekcija animiranog filma koja okuplja djecu i mlade s ciljem kreativnog provođenja slobodnog vremena u izradi animiranih filmova. Cilj VK Mursa je, osim posvećenosti svojim članovima i njihovom umjetničkom izričaju, izobrazba mlađih polaznika u estetskom, filmskom, likovnom i drugim oblicima, s naglaskom na dječje stvaralaštvo koje je oslobođeno utjecaja i želja voditelja.

Radionicu TV reportaže vodit će član udruge RARE iz Vinkovaca, Filip Meštrović. Uz uvod polaznici će se upoznati s osnovama, kadriranjem i rasporedom snimanja, te uz zajedničku razradu scenarija nastaviti sa izradom TV reportaže. Udruga RARE osnovana je 2006. godine a osim edukativnih radionica organizira i DORF – festival dokumentarnog rock filma.

Zajednica tehničke kulture grada Đakova okuplja 3 udruge tehničke kulture koje su se odlukom o udruživanju udružile u Zajednicu, te služi svim ostalim udrugama tehničke kulture registrirane na području Grada Đakova u vidu tehničke potpore prilikom pripremanja programa i njihovom provođenju na području grada Đakova i okolnih Općina u Đakovštini. Udruge članice ZTK grada Đakova su Foto-kino klub Đakovo, Radio klub Đakovo i Astronomsko društvo „Orion“.

Uz Zajednicu, provođenju projekta priključuje se i naša udruga.

Leave a Reply