Film In the Fog Sergeja Loznice otvara 9. Đakovačke rezove

9. Đakovački rezovi su nam se približili. Rezervirajte svoje slobodno vrijeme od 28. do 30. lipnja za glazbu i film pod zvijezdama. Đakovačko korzo opet je mjesto susreta različitih kultura i nikada aktualnijih tema.

U tri festivalaska dana očekuje Vas bogat i zanimljiv program, a svečano otvorenje manifestacije je u četvrtak, 28. lipnja, u 20.30 sati. Ovogodišnje 9. Rezove otvaraju sjajne Đakovčanke i film ukrajinskog redatelja Sergeja Loznice In the Fog. Prezentacija je to filmskog stvaralaštve ovogodišnje zemlje partnera, Ukrajine.

Sergej Loznica, rođen 1964. godine, odrastao je u Kijevu. Godine 1987. diplomirao je primijenjenu matematiku na Politehničkom fakultetu u Kijevu. Od 1996. godine snima dokumentarne filmove, a osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada i festivalskih priznanja. Autor je filmova In the Fog (2012, Nagrada FIRPESCI u Cannesu), My Joy (2010) i Blockage (2005). Godine 2013. osnovao je tvrtku za filmsku produkciju i distribuciju Atoms & Void.

Za kraj večeri očekuje Vas sjajna jazz svirka Vjekoslav Miling Tria. Pokrovitelj manifestacije je Hrvatski audiovizulani centar.

 

Leave a Reply