5. Đakovački rezovi (2014.)

Peta po redu manifestacija “Đakovački rezovi” održana je u Đakovu u dvorištu Doma HV-a od srijede 18. lipnja do pronedjeljka 21. lipnja 2013. godine.

Manifestacija Đakovački rezovi nastala je na inicijativu istoimene Udruge. Udruga djeluje pod nazivom Đakovački rezovi na području Rublike Hrvatske, sa sjedištem u Đakovu. Manifestacija Đakovački rezovi spoj je filmskog, kazališnog i glazbenog dijela uz brojne radionice zabavnog i edukativnog karaktera za djecu, mlade i sve zainteresirane bez obzira na godine.

Program 5. Đakovačkih rezova:

Program ĐAKOVAČKIH REZOVA započeo je predstavljanjem Hrvatskog festivala jednominutnih filmova i nastupom Argus Jazz Banda.

Od četvrtka, 19. lipnja, posjetitelji su mogli uživati u prvim etno dokumentarnim ostvarenjima domaće i svjetske produkcije 11. Međunarodnog Etno Film Festivala Srce Slavonije. Zaljubljenici u zvijezde mogli su se pridružiti radionici Astronomskog društva Orion.

Festival je u 6. Festivalskih projekcija prikazao najbolje filmove od ukupno 81 filma iz 58 zemalja, a sve s ciljem otvaranja dijaloga i poštivanja među različitim kulturama i običajima.

Dopodnevni dio programa predposlijednjeg dana obilježile su filmske radionice za najmlađe u suradnji s Centrom za tehničku kulturu Osijek i Dječjim vrtićem Đakovo, dok je večernji dio obilježila Izložba fotografija Veleposlanika Republike Poljske u Hrvatskoj Macieja Szymański.Izložba je otvorena u 20 sati u Centru za kulturu.

U 22.30, koncert planiran na gradskom Korzu, zbog kiše je premješten u đakovačko kino gdje je Rezovska publika uživala u vrhunskoj glazbi Rundek Cargo Tria.